Tuesday, May 8, 2012

IEEB5 la Cafeneaua critica

Despre ediţia a 5-a a Bienalei Internaţionale de Gravură Experimentală, la Cafeneaua critică* (Club A, joi 10 mai 2012 - orele 19.00)

Cafeneaua critică propune joi 10 mai o prezentare a proiectului celei de-a 5-a ediţii a Bienalei Internaţionale de Gravură Experimentală/ International Experimental Engraving Biennial (IEEB), care se va desfăşura în perioada 8 decembrie 2012-28 februarie 2013 la Mogoşoaia, Bucureşti şi Sibiu, în organizarea Asociaţiei Experimental Project (AEP) şi Centrului Cultural Palatele Brancovenesti, Mogoşoaia.

Invitatul principal al serii este curatorul expoziţiei principale a Bienalei, criticul britanic Richard Noyce, specializat în artele contemporane, cu accent pe gravură.

Invitaţi speciali: Doina Mândru, directorul Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti, Mogoşoaia şi Adrian Guţă, curatorul expoziţiei româneşti din cadrul IEEB5.

Sponsorul principal al IEEB5 este OMV, companie internaţională integrată din domeniul petrolului şi al gazelor naturale. În sfera sponsorizărilor culturale, OMV se axează pe schimbul cultural dintre pieţele principale pe care activează, respectiv Austria, România şi Turcia, în domeniul artei contemporane.

Întregul program al ediţiei va fi prezentat de echipa Bienalei: Ciprian Ciuclea, directorul IEEB şi preşedinte AEP, Olivia Niţiş, curatoare şi vice-preşedintă AEP, Andreea Micu, projects manager & communication IEEB.

La Cafeneaua critică va fi discutat proiectul de ansamblu al IEEB5, unul dintre cele mai importante evenimente europene de artă vizuală.

Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.
----------
Cafeneaua critică
Joi 10 mai 2012, orele 19.00-21.00
Club A
Bucureşti, Str. Blănari Nr. 14 (între Universitate şi Piaţa Unirii)
----------
*Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti. De la reluarea sa în noiembrie 2008, Cafeneaua critică a fost găzduită de cluburile bucureştene The Silver Church, Club A şi Club Control. De la debutul „stagiunii” 2011-2012, Cafeneaua critică a revenit la Club A şi se desfăşoară joia seara.

No comments:

Post a Comment